Uppsala RG i Grekland!

Det var tre förväntansfulla Uppsala gymnaster (Evelina,Paulina och Ebba) som tidigt i torsdags morse reste till ett varmt Grekland för att tävla på Larissa Cup. Med på resan var också Eliska som domare samt två föräldrar. Emelie Gunnarsson blev tyvärr magsjuk kvällen innan avresa och fick stanna hemma.
 
Tävlingen höll en mycket hög klass och bestod av 130 deltagande gymnaster från Ryssland, Italien, Cypern, Serbien, Bulgarien, Grekland och Ukraina. 
 
Mångkampen gick av stapeln på fredagen och först ut från Sverige var Evelina Gommel i klassen Hopes. Hon körde sitt fristående, sitt repprogram samt sitt bollprogram mycket rent och säkert och med fin utstrålning. Det visade sig glädjande nog att hon står sig bra i konkurrensen utomlands. Hon tog sig till final i rep och var mycket nära en finalplats även i boll. Hennes fristående behöver dock innehålla lite svårare kroppssvårigheter så det ska vi jobba på.
 
Paulina Gunnarsson och Ebba Folkeson tävlade sent på fredagskvällen i juniorklassen där de bla körde band för första gången. Ebba gjorde en bra tävling och körde alla fyra redskap utan några större missar. Paulina var lite ojämn men körde både boll och käglor mycket bra.
 
På lördagen var det finaler och Evelina körde sitt repprogram återigen mycket bra. Konkurrensen var dock stenhård och hon hamnade på en åttonde plats.
 
Tävlingen flöt på bra men höll på till väldigt sent båda dagarna och det var jobbigt för domarna då det nästan inte var några pauser. Det var också lite annorlunda med poängen och placeringarna då de endast räknade upp de som gått till final vilket gjorde att vi inte vet vilka placeringar juniorerna hamnade på.
 
På söndagen blev det lite sightseeing i staden Larissa och i måndags återvände gymnasterna till Sverige mycket motiverade och en tävlingserfarenhet rikare.

 
 
Katarina J Söderberg

Kommentarer
Postat av: Annelie , Södertälje

BRA jobbat, alla gymnaster och tränare !

Ni är helt fantastiska, forsätt så är ni snart på OS!!

Kramar från södern....

2010-12-16 @ 11:12:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0