Regionserietävling Uppsala 2010

Klockan 9.00 på morgonen intog trupperna tävlingsmattan i Fyrishov B-hallen. Bollprogrammet var det första vår Uppsalatrupp tävlade med för dagen men även allra första gången som trupp! De tävlade med två försök och genomförde två fina program vilket gav en silvermedalj i grenen boll. Näst på tur stod friståendeprogrammet vilket flickorna genomförde på bästa möjliga sätt, guldmedaljen var deras!



Nästa helg 32-24 oktober är det dags för USM, både individuellt och i trupp! Håll tummarna för våra tjejer!

Jag måste bara nämna att det var tack vare Katarina och hennes svägerska Maria Jönsson som tjejerna var så otroligt snyggt klädda på tävlingen! Maria har de senaste veckorna sytt sex mottbeställda dräkter och Katarina har lagt ner ett femtital timmar på att sedan pynta dräkterna, så vi tackar och bockar!


Tyvärr så fick jag inget tillfälle till att fota flickorna i sina vackra truppdräkter då jag var domare hela dagen men här är våra vackra tjejer i sina individuella dräkter istället.


På tävlingen så hade vi fyra flickor (Elin Sandberg, Lillie Gommel, Ida Kleinsmith och Zia Ericksson) som tävlade för allra första gången. Elin som ingår i truppen har gått från Ag till RG så det var inte den allra första gymnastiktävlingen men den allra första RG tävlingen! Alla flickor gjorde verkligen bra ifrån sig!


Lillie Gommel


Ida Kleinsmith


Zia Ericksson

På juniorsidan hade vi tre tjejer som deltog (Paulina Gunnarsson, Ebba Folkeson och Micaela Hamberg). Paulina körde tre av fyra program riktigt starkt, det var bara käglorna som bråkade lite men då det vanligtvis är ett av hennes starkaste program så ser hon nog till att det sitter till JSM (också 23-24 oktober). 

Ebba började med två riktigt fina och sträckta program, men nerverna svek henne lite i de andra två programmen vilket gjorde dem något skakiga.

Micaela körde en stadig tävling, för trots några småmissar som berodde på ändringar i programmen bara några dagar innan tävlingen så lät hon inte dem beröra henne och körde på med samma övertygelse ändå.

Senior kategorin bestod endast av Petra och Emmy Lindgren eftersom de är de enda seniorerna i vår region. Segrande av dem efter en väl genomförd tävling blev Petra!

Till sist vill jag verkligen tacka alla föräldrar som ställde upp, tävlingen gick hur smidigt som helst och sekretariatet var rekordsnabba! Tack också till alla tränare (Siri som var där redan halv åtta för att hjälpa oss att sätta upp håret på vår trupp samt för att köra balett med dem!). Linnea, Julia och Matilda ska ha ett stort tack för att de hade hand om musiken trots att de hade tre av sina egna gymnaster som tävlade för första gången!


När de var små...

Fann några gamla bilder på mina flickor som jag måste dela med mig av!


Evelina - bara någon månad efter att hon kommit till oss. Så liten, så stor känsla!


Micaela - En liten skrutt med hemska fötter men härlig energi!


Karolina Wassberg - Stilren med grace redan då!


Emmy och Petra - Piff och Puff! Bilden är från en inbjudningstävling i polen.


Lag SM 2010

Så har terminens första tävling gått av stapeln i Örnsköldsvik 2-3 oktober. Uppsalaflickorna var i ungdomsklassen representerade av våra blivande stjärnor Alva Svennbeck, Evelina Gommel och Linnea Larsson alle tre födda år 2000 och så också några av tävlingens yngsta deltagare. Alle tre visade upp två fina program var (rep och fristående). Som lag placerade de sig på en niondeplats! Med till övik hade vi en underbar hejarklack bestående av flickornas föräldrar och Paulina Gunnarssons lillasyster Emelie som fortfarande är minior och var alltså inte med och tävlade. 


Evelina Gommel, Alva Svennbeck och Linnea Larsson.


Linnea Larsson


Alva Svennbeck


Evelina Gommel


Emelie Gunnarsson

Våra juniorer Ebba folkeson, Paulina Gunnarsson och Micaela Hamberg placerade sig på en fin fjärdeplats i lag.
Paulina körde ett väldigt fint tunnbandsprogram som placerade henne på en sjätteplats i den grenen.

Ebba Folkeson


Ebba Folkeson

På seniorsidan var vi representerade av Emmy och Petra Lindgren. Emmy körde en stark tävling med untantag av några missar i boll programmet som slutligen placerade henne på en mycket fin fjärdeplats. Petra körde ett starkt repprogram men gjorde en stor miss i sitt nya tunnbandsprogram och visade upp ett ännu skakigare bollprogram som tyvärr placerade henne på en sjundeplats.

RG Uppsala med i UNT:s nätupplaga!

Läs den fina artikeln om våra RG tjejer! http://www.unt.se/sport/ungsport/stralande-insatser-av-gf-uppsalaflickorna-1066234.aspx#kommentarerstart


Bratislava Danube Cup 2010

Efter en sommar av intensiv träning var det så dags för Danube Cup i Slovakien att gå av stapeln. Många duktiga gymnaster deltog och för flera av dem var denna tävling genrep inför VM i Moskva.
 
Sverige representerades av av junioren Isabella Losvik, Halmstad RG samt seniorerna Emmy och Petra Lindgren, Uppsalaflickorna. Vi från Halmstad och Uppsala möttes upp på fredagen i ett varmt Bratislava och tog oss gemensamt till tävlingshallen för träning. Där tränade vi tillsammans med Italien och tävlingsprogrammen såg bra ut och tjejerna var förväntansfulla inför lördagens mångkamp.
 
Tidigt på lördags morgon inleddes tävlingen med juniorklassen. Det märktes av lite nerver hos Isabella och hon körde två av sina program bra och två lite mindre bra. Trots detta tog hon en fin 7e plats samt en finalplats i samtliga fyra redskap.
 
Att det var första tävlingen för terminen kunde man även märka på Emmy och Petra som även de körde två bra program samt två med lite för många missar. Trots det tog sig även de till söndagens final. Där fick de dela på finalplatsen då det endast fick vara en junior samt en senior i finalen per land.
 
På lördagskvällen efter mångkampen var samtliga tre gymnaster fast beslutna att prestera ännu bättre nästa dag. Tävlinssugna och laddade gick vi till tävlingshallen tidigt på söndag morgon. Junior- och seniorklassen varvade sina program och Isabella var först ut från Sverige. Hon körde först sitt repprogram med kanonfin utstrålning och utan missar och fortsatte sedan lika stabilt och säkert i de resterande programmen. Hon tog slutligen tre mycket fina 4e platser i rep,boll,tunnband samt en 6e plats i käglor efter ett tapp på slutet. Det var mycket jämt i toppen och hon var endast 4 tiondelar från guldet i boll...
 
Även Emmy och Petra gjorde väldigt bra ifrån sig och visade upp två mycket starka och stabila program var. Petra slutade på en fin 5e plats i både rep och band och Emmy på en 5e plats i tunnband samt en mycket bra 4e plats i boll endast en hundradel från pallen... Även bland seniorerna var det mycket jämt i toppen.

Katarina J Söderberg 
 

RSS 2.0