Guld och silver till Sverige!

Den tredje upplagan av "Waves Cup" avgjordes i den nordtyska staden i Kiel i lördags. På plats fanns två gymnaster från GF Uppsalaflickorna och tre flickor från Landskrona Kv GF.

Sex nationer, 21 klubbar hade samlats för att göra upp om titlar i div. olika kategorier. Dagen startade med tävlingar med endast deltagare från tyska klubbar. Denna tävling var med begränsat antal svårigheter i flickornas program, trots detta höll gymnasterna hög nivå.

På eftermiddagen följde sedan den internationella delen. Först ut var Landskronas gymnaster som alla tre tävlade i kassen födda -98. Alla tre levererade bra första-körningar, som är så viktigt i internationella sammanhang. Josefine Olsson fick över 19 poäng i tunnband. Gren två var lite svagare, men intrycket av flickorna på tävlingsgolvet var mycket positivt. Alla tre jobbade på för att få allt att fungera till punkt och pricka. "Josse" tog hand om guldet! Emma Lindahl blev sjua och Erika Gustafsson nummer åtta.

GF Uppsalaflickorna tävlade med Paulina Gunnarsson och Ebba Folkesson i klassen födda -96. Ebba hade lite otur i starten på sitt bandprogram men gör bra ifrån sig på tävlingsgolvet när det flyter på. Hennes placering blev nummer sex i slutresultatet. Paulina lyckdes med det mesta för dagen i grenarna band och tunnband och tog hem en fin silvermedalj! Härligt Paulina! Vann gjorde en gymnast från en klubb centralt i Bremen.

Stort grattis till alla fem duktiga flickor! Ni gjorde fin PR för svensk RG.


Jenny Engdahl Petersson


Svenska delegationen


Kiels storsta tidning


Paulina laddar med mat hemmifrån




Paulina kom på en fin andraplats!


Regionsmästerskap II Södertälje 20 Mars

Uppsalaflickornas placeringar:

Minior

Guld Stina Birging
Silver Emelie Gunnarsson
Brons Ronja Safar

Ida Önnegren 7
Lillie Gommel 8
Ida Kleinsmit 10
Zia Eriksson 11
Maja Isaksson 14


Ida Önnegren

Ungdom
Guld Aglaia Pavlova
Silver Evelina Gommel
Brons Cornelia Laukkanen

Alva Svennbeck 5
Linnea Larsson 8
Elin Sandberg 9
Amanda Axen 10
Alice Sundell 17
Derya Yaldir (endast fristående) 23


Alva Svennbeck




Junior
Guld Hanna Berglin
Silver Paulina Gunnarsson
Brons Ebba Folkeson


Ebba tog Brons





Senior
Guld Anastassia Johansson
Silver Petra Lindgren
Brons Emmy Lindgren

Micaela Hamberg 4


Micaela Hamberg

Petra Lindgren tog guld
Emmy Lindgren




Som vanligt, Bra Jobbat Flickor!!!

RG Star II


Petra Lindgren tog en bronsplats


Emmy Lindgren tog en fjärdeplats


Stort Grattis flickor!

RG Star II

Fredag

KLockan 08.00 började träningen i Fyrishov. Intensiva program för alla, trots tidigare sjukdomar och förskylningar. På torsdagsträningen var det enbart en person som kunde köra fullt ut. Efter träningen tog vi bussen till stan för att köpa paljetter och tejp till redskapen och dräkterna. Klockan 12.09 gick tåget till Stockholm och där så satt vi och pillrade bort gamla paljetter och tejp. När vi kom fram till stationen i Stockholm så tog vi ett direkttåg till Hässleholm. Våra sysselsättningar på den fyra timmar långa tågresan var att sova, plugga, läsa, äta, pynta dräkter och lyssna på musik. När vi väl kom fram å checkade vi in på hotellet Statt och så gick vi och åt på en gång.

Lördag

Vi vaknade klockan 05.45 och gick och satte upp håret och sminkade oss hos Eliska och Katarina. Vi använde mycket hårspray men tillslut gick det bra. Sen så gick vi ner till frukosten och åt nyttigt och braa. En stadig frukost.

Vi började gå mot hallen klockan 07.45 och sen efter tre minuter så såg vi en stor byggnad. När vi kom in i hallen så var den enorm. Taket såg ut som i Globen och tävlingsmattorna var utrullade. I taket så hängde det ett antal vita korgar. Det var lamporna och de var inte riktade neråt utan uppåt. Det var bra för man blev inte bländad men däremot så glittrade inte våra dräkter alls. Vi började känna ppå tävlingsmattan genom att köra alla våra kast. Sen så körde vi balett med ipoden i öronen. Då går man in i sin egen värld. Efter det så strechade vi i överspagat och började träna på programmen. Sen så sprang vi och satte på oss dräkterna och gjorde oss redo för defilering. Vi började förbereda oss med programmen för snart så skulle vi in på mattan. Jag (Paulina) var först ut av Uppsalaflickorna och började göra mig redo att köra ett skitbra bandprogram. När de ropade upp mitt namn sträckte jag på mig och gick ut. När jag kom ut så kände jag att jag körde ganska bra. Jag missade det första jag gjorde men sen så flöt det på.

Direkt efter Paulina hade kört var det min (Ebba) tur att köra. Jag började med bll. Det började ganska bramen på slutet gjorde jag en liten miss. I helhet är jag ändå nöjd med min insats.

Sen så var det ganska många tills det var jag igen (Paulina) men så stod jag där igen men nu med bollen. Jag var inte så nervös men jag var inte taggad heller. När jag väl kom ut igen hade det väl gått sådär. Jag missade ett stort kast och två små missar. Efter det programmet så rök min finalplats...

När jag väntade på att gå ut på ytan för att den här gången köra mitt bandprogram mötte jag en missnöjd Pauo. När musiken gick igång reagerade jag på att den lät konstigt och blev distraherad så att jag trasslade lite med bandet. Men efter det gick det bättre och jag slutade ganska nöjt.

Och Vi slutade sedan på tolvte plats (Paulina) och sextonde plats (Ebba).

Söndag

Idag så fick vi en liten sovmorgon men sen så begav vi oss till hallen för att kolla på seniorerna. De körde bra allihopa och slutade på fina placeringar.  Vi tränade också en stund under dagen. När tävlingen slutade så gick vi och bötom och väntade på att tåget skulle gå. Men det var ett tag kvar, 4 timmar! Vi sysselsatte oss med att skriva denna berättelse om tävlingen.

Av Ebba Folkeson och Paulina Gunnarsson 6/3 2011


Seniorerna Emmy, Petra och Micaela.

RSS 2.0