Guld och silver till Sverige!

Den tredje upplagan av "Waves Cup" avgjordes i den nordtyska staden i Kiel i lördags. På plats fanns två gymnaster från GF Uppsalaflickorna och tre flickor från Landskrona Kv GF.

Sex nationer, 21 klubbar hade samlats för att göra upp om titlar i div. olika kategorier. Dagen startade med tävlingar med endast deltagare från tyska klubbar. Denna tävling var med begränsat antal svårigheter i flickornas program, trots detta höll gymnasterna hög nivå.

På eftermiddagen följde sedan den internationella delen. Först ut var Landskronas gymnaster som alla tre tävlade i kassen födda -98. Alla tre levererade bra första-körningar, som är så viktigt i internationella sammanhang. Josefine Olsson fick över 19 poäng i tunnband. Gren två var lite svagare, men intrycket av flickorna på tävlingsgolvet var mycket positivt. Alla tre jobbade på för att få allt att fungera till punkt och pricka. "Josse" tog hand om guldet! Emma Lindahl blev sjua och Erika Gustafsson nummer åtta.

GF Uppsalaflickorna tävlade med Paulina Gunnarsson och Ebba Folkesson i klassen födda -96. Ebba hade lite otur i starten på sitt bandprogram men gör bra ifrån sig på tävlingsgolvet när det flyter på. Hennes placering blev nummer sex i slutresultatet. Paulina lyckdes med det mesta för dagen i grenarna band och tunnband och tog hem en fin silvermedalj! Härligt Paulina! Vann gjorde en gymnast från en klubb centralt i Bremen.

Stort grattis till alla fem duktiga flickor! Ni gjorde fin PR för svensk RG.


Jenny Engdahl Petersson


Svenska delegationen


Kiels storsta tidning


Paulina laddar med mat hemmifrån




Paulina kom på en fin andraplats!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Fullkomligt strålande tjejen!

2011-04-01 @ 20:31:39
Postat av: Anonym

Tummen upp för er alla! Bra jobbat! Fina!

2011-04-01 @ 20:45:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0