Regionserietävling Uppsala 2010

Klockan 9.00 på morgonen intog trupperna tävlingsmattan i Fyrishov B-hallen. Bollprogrammet var det första vår Uppsalatrupp tävlade med för dagen men även allra första gången som trupp! De tävlade med två försök och genomförde två fina program vilket gav en silvermedalj i grenen boll. Näst på tur stod friståendeprogrammet vilket flickorna genomförde på bästa möjliga sätt, guldmedaljen var deras!



Nästa helg 32-24 oktober är det dags för USM, både individuellt och i trupp! Håll tummarna för våra tjejer!

Jag måste bara nämna att det var tack vare Katarina och hennes svägerska Maria Jönsson som tjejerna var så otroligt snyggt klädda på tävlingen! Maria har de senaste veckorna sytt sex mottbeställda dräkter och Katarina har lagt ner ett femtital timmar på att sedan pynta dräkterna, så vi tackar och bockar!


Tyvärr så fick jag inget tillfälle till att fota flickorna i sina vackra truppdräkter då jag var domare hela dagen men här är våra vackra tjejer i sina individuella dräkter istället.


På tävlingen så hade vi fyra flickor (Elin Sandberg, Lillie Gommel, Ida Kleinsmith och Zia Ericksson) som tävlade för allra första gången. Elin som ingår i truppen har gått från Ag till RG så det var inte den allra första gymnastiktävlingen men den allra första RG tävlingen! Alla flickor gjorde verkligen bra ifrån sig!


Lillie Gommel


Ida Kleinsmith


Zia Ericksson

På juniorsidan hade vi tre tjejer som deltog (Paulina Gunnarsson, Ebba Folkeson och Micaela Hamberg). Paulina körde tre av fyra program riktigt starkt, det var bara käglorna som bråkade lite men då det vanligtvis är ett av hennes starkaste program så ser hon nog till att det sitter till JSM (också 23-24 oktober). 

Ebba började med två riktigt fina och sträckta program, men nerverna svek henne lite i de andra två programmen vilket gjorde dem något skakiga.

Micaela körde en stadig tävling, för trots några småmissar som berodde på ändringar i programmen bara några dagar innan tävlingen så lät hon inte dem beröra henne och körde på med samma övertygelse ändå.

Senior kategorin bestod endast av Petra och Emmy Lindgren eftersom de är de enda seniorerna i vår region. Segrande av dem efter en väl genomförd tävling blev Petra!

Till sist vill jag verkligen tacka alla föräldrar som ställde upp, tävlingen gick hur smidigt som helst och sekretariatet var rekordsnabba! Tack också till alla tränare (Siri som var där redan halv åtta för att hjälpa oss att sätta upp håret på vår trupp samt för att köra balett med dem!). Linnea, Julia och Matilda ska ha ett stort tack för att de hade hand om musiken trots att de hade tre av sina egna gymnaster som tävlade för första gången!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0