Bratislava Danube Cup 2010

Efter en sommar av intensiv träning var det så dags för Danube Cup i Slovakien att gå av stapeln. Många duktiga gymnaster deltog och för flera av dem var denna tävling genrep inför VM i Moskva.
 
Sverige representerades av av junioren Isabella Losvik, Halmstad RG samt seniorerna Emmy och Petra Lindgren, Uppsalaflickorna. Vi från Halmstad och Uppsala möttes upp på fredagen i ett varmt Bratislava och tog oss gemensamt till tävlingshallen för träning. Där tränade vi tillsammans med Italien och tävlingsprogrammen såg bra ut och tjejerna var förväntansfulla inför lördagens mångkamp.
 
Tidigt på lördags morgon inleddes tävlingen med juniorklassen. Det märktes av lite nerver hos Isabella och hon körde två av sina program bra och två lite mindre bra. Trots detta tog hon en fin 7e plats samt en finalplats i samtliga fyra redskap.
 
Att det var första tävlingen för terminen kunde man även märka på Emmy och Petra som även de körde två bra program samt två med lite för många missar. Trots det tog sig även de till söndagens final. Där fick de dela på finalplatsen då det endast fick vara en junior samt en senior i finalen per land.
 
På lördagskvällen efter mångkampen var samtliga tre gymnaster fast beslutna att prestera ännu bättre nästa dag. Tävlinssugna och laddade gick vi till tävlingshallen tidigt på söndag morgon. Junior- och seniorklassen varvade sina program och Isabella var först ut från Sverige. Hon körde först sitt repprogram med kanonfin utstrålning och utan missar och fortsatte sedan lika stabilt och säkert i de resterande programmen. Hon tog slutligen tre mycket fina 4e platser i rep,boll,tunnband samt en 6e plats i käglor efter ett tapp på slutet. Det var mycket jämt i toppen och hon var endast 4 tiondelar från guldet i boll...
 
Även Emmy och Petra gjorde väldigt bra ifrån sig och visade upp två mycket starka och stabila program var. Petra slutade på en fin 5e plats i både rep och band och Emmy på en 5e plats i tunnband samt en mycket bra 4e plats i boll endast en hundradel från pallen... Även bland seniorerna var det mycket jämt i toppen.

Katarina J Söderberg 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0